Петър Москов: шведският премиер незабавно да се извини, а европейските либерални политици да спрат с надменното си отношение към инакомислещите

Няма привелигировани европейци,в ЕС всички сме равнопоставени

OFFNews 26 юни 2021 в 11:44 11001 0

Национално обединение на десницата, като политическа формация от държава, пълноправен член на ЕС, изказва възмущението си от позицията на шведския премиер след отхвърлянето на резолюцията срещу Унгария.

Стефан Льовен: На шведските граждани им е писнало парите, които те внасят в бюджета на ЕС да се използват за финансиране на страни, които не се придържат към основните принципи на Съюза.

Настояваме министър-председателят на Швеция незабавно да се извини за арогантните си думи, които са в пълен разрез с идеята за равнопоставеност на всички европейски граждани. Национално обединение на десницата определя като недопустимо изказване, което недвусмислено поставя една част от европейските граждани в подчинена позиция спрямо друга, която се “радва на привилегията” единствена да има право да налага дневния ред на ЕС и ценностите на европейските граждани.

Национално обединение на десницата заявява, че ЕС е съюз на равноправни държави, от което произтича и абсолютната равнопоставеност на всички европейски граждани, както и на техните ценности. Обръщаме специално внимание на всички европейски лидери, които подминаха с недопустимо мълчание изказването на шведския си колега, че „Национално обединение на десницата“ няма да приеме наложения през последните години високомерен тон на част от европейските либерални политици спрямо европейските граждани с различни политически и житейски ценности. Настояваме българското правителство да отстоява безкомпромисно българските интереси в ЕС и да защитава ефективно българските национални ценности и традиции, независимо от крайно либералните тенденции в поведението на част от политическото представителство в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!