От БСП протестираха пред резиденция "Лозенец", искат свободен достъп до парка

OFFNews 02 октомври 2015 в 12:42 1755 0

От БСП протестираха пред резиденция „Лозенец“ с искане тя да бъде отворена за всички граждани.

На демонстрацията бяха кандидатът на столетницата за кмет на София проф. Михаил Мирчев, издигнатият за районен кмет Румен Георгиев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидати за общински съветници и депутати от БСП.

„Ние продължаваме битката и няма да се откажем, докато този паметник на градинско-парковото изкуство не бъде отворен за граждани. Не може в един от най-презастроените райони в София – Лозенец, 60 декара парк да стоят заключени, при положение, че за поддръжката им плащаме всички ние, с нашите данъци. При мен е официалният ценоразпис за ползване на резиденцията –  цените са от 1800 до 14 400 лева. Който може да плати, ще се разхожда из този толкова секретен обект", зави Георгиев.

Той заяви, че няма причина парка да бъде "секретен" за майките с колички и възрастните хора, но не и за тези, които са си платили. По думите му в подписката за отваряне на резиденция "Лозенец" вече са се подписали над 2000 души.

 „След липсата на реакция от страна на министъра на отбраната, депутати от БСП Лява България ще внесат доклад в парламентарната комисия по отбрана и сигурност, с настояване още на първото заседание да бъде разгледан казуса и забраната за достъп до парка да бъде премахната“, каза още Георгиев.

Мирчев пък припомни, че парка на Военната академия вече е отворен за посещения и не вижда защо там да може, а в резиденция "Лозенец" - не . "Очевидно не може, защото има ценоразпис и се върти търговия”, категоричен бе проф. Михаил Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!