Община Варна саботира предизборна среща на „Движение 21“

ОFFNews 16 октомври 2015 в 18:18 1333 0

Община Варна саботира предизборна среща на ПП „Движение 21”, която трябваше да се проведе в Младежкия дом днес от 18:00 часа.

Писменият отказ беше получен в централата на партията няколко часа преди началото на събитието, въпреки че залата е заплатена на 8 октомври 2015 г. За случая беше сезирана Общинската избирателна комисия.

В писмото на общината се посочва, че „залите в база „Младежки дом” са заети на 90% от Общински детски комплекс и в случая базата е във функцията си на образователна институция”. Същевременно обаче в рамките на провежданата предизборна кампания за изборите за общински съветници и кмет на Община Варна се провеждат множество събития на политически партии в зали, стопанисвани от Дирекция "Образование и младежки дейности", чийто директор е г-жа Лилия Христова, която заема ръководна позиция в предизборния щаб на ПП ГЕРБ в гр. Варна. Г-жа Христова е подписала лично писмения отказ, с което е в конфликт на интереси и възпрепятства умишлено предизборната кампания на ПП „Движение 21“.

На 01 октомври 2015 г. кандидатът за общински съветник от листата на „Движение 21” Монка Николова е входирала официално писмено искане за наемане на залата. В допълнение на 8 октомври 2015 г. тя заплаща наем от 70 лева за ползването на залата за периода от 18.00 часа до 19.30 часа на 16 октомври 2015 г. Същевременно Община Варна в своя методика е описала възможността залите да се наемат от политически партии, като е определила и тарифи за това.

„Движение 21” счита, че общинската администрация провежда политика в групо нарушение на правилата на коректност и толеранстонст при воденето на предизборни кампании, злоупотребява с позицията си на управляваща в общината партия и напомня времената на Добрин Митев”, коментира председателят на „Движение 21” Татяна Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови