Нинова: Бойко, кажи си за Ердоган

OFFNews Последна промяна на 18 март 2017 в 10:07 7878 10

Аз нося отговорността за всичко, което обещаваме. Сега трябва да защитим България. Призовавам Бойко Борисов: Кажи си за Ердоган!".

Това заяви пред препълнената зала на Операта в Бургас Корнелия Нинова. Тя се зарече да върне честта и достойнството на страната ни на международната сцена.

"Никога няма да се примирим с послушанието на български политици и държавници навън. Никога няма да приемем, че може да се продаде националният интерес заради личния, заради едно потупване по рамото или една снимка с началника", каза още лидерът на БСП.

Тя се обърна и към служебния премиер Герджиков и го призова да защити България- не само като заяви, че никой няма право да се меси във вътрешните ни работи.

"Нужни са действия. Прекратете концесията за летище София и не давайте този стратегически обект на турски фирми и отменете постановление 208, с което Борисов задължи българските кметове да настаняват бежанци в общините ни", каза още Нинова. По думите й отдавна политическата класа на България не е била поставена пред такъв избор - политическо послушание, мандатно мислене и борба за власт или стратегическа държавност и борба за България. "Ние избираме второто! Ще върнем честта и достойнството на народа ни", завърши Нинова. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16582

10

spirit оригиналът

18.03 2017 в 15:52

Защо се безпокоят президент, партии от всякакви разцветки, медии и народ за суверенитета на България?

Да не би да сме излезнали от НАТО?

Та нали нашият могъщ съюз гарантира сигурността ни!

Заради общата кауза насочихме парите за отбрана към интервенционни корпуси през 9 земи в 10-тата.

Заради споделените ни ценности пожертвахме инвестициите в Белене и шанса през нас да минава магистрален газопровод.

Моралът не тече по тръби, а моралните страни нивгаш няма да ни изоставят. За да няма търкания с един натовски член, 15 години гледахме през пръсти на мишкуванията на чужди дипломати и "религиозни просветители" в смесените райони.

През 2004 г. един приятел даже си сложи лепенка на вратата: "Охранява се от НАТО".
И ето, от Запад вече се носи гръмовно предупреждение: "- Уважаеми президенте Ердоган, не си и помисляй да се месиш във вътрешните работи на нашия скъп приятел и верен съюзник, Република България!".Или ми се е счуло? А, то някой изпуснал тенджера у съседите.

16582

9

spirit оригиналът

18.03 2017 в 15:51

След Втората световна война САЩ въоръжиха Турция с най-модерните оръжия, причислиха я към НАТО и обучиха армията, която в момента е най-многобройната в Европа.
Въпреки постоянната враждебност на Турция към Русия през годините, Русия инвестира в проекти, които ще движат икономиката й напред за дълго.

А Европа подарява милиарди евро, за да ги подпомогне заради бежанците. И т. н.
Отговорът на Турция го виждаме. Заплахите и агресията също. Но никой нищо не прави. Една държава с претенции към всички. Една мюсюлманска държава, на която всички дават и никой нищо не изисква в замяна. Държава с обезумял лидер, изпълнен с омраза. А около него само наведени глави.

Импотентни, преяли, мързеливи и безбожни европейци; плахи и бедни българи... докога?
Докога ще чакаме? Кога ще се събудим и ще изправим смело гърди срещу агресора?!