Недоглеждане: машините за вота във Великобритания не били оборудвани с преходници за британските контакти

В много от секциите представителите на политическите сили не са се явили, доброволците чакат назначаване от ЦИК, за да заемат тяхното място

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2021 в 19:50 8137 1

Машините за вота във Великобритания не били напълно окомплектовани, съобщи кореспондент на bTV. Липсвали преходници, с които стандартните щепсели могат да се включат в британски контакт.

Неяснотата в окомплектовката на машините и фактът, че няма предварителна връзка с техниците, преди да дойдат за инсталирането им, накара много от членовете на комисиите да закупят със собствени средства подобни преходници, за да се подсигурят срещу неприятна изненада от липсата им.

Друг проблем е, че в много от секциите, така наречените партийни назначения, членове, представляващи партии, не са се явили, а доброволците чакат назначаване от ЦИК, за да заемат тяхното място.

Един от случаите е на секция Лейтънстоун в Лондон, където доброволците все още чакат решението на ЦИК.

„Говорих вчера с всички членове на комисията, тъй като реално нямам и преведени пари за тях, и ще дойдат без да са назначени, и без да знаят кога ще си получат парите, но те са съгласни само и само, поели са ангажимента, за да се свърши работата, да се отвори секцията и реално хората да могат да гласуват“, обясни Галя
Крилова.

Подобни случаи като този има в поне още 5 секции в Лондон и в няколко секции на територията на Кралството. Общият брой на открити секции, в които утре български граждани ще могат да гласуват във Великобритания, е 135.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови