''Не става дума за коалиция, а за общност'': ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК

Ружа Райчева 12 септември 2023 в 16:46 1615 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

"Продължаваме промяната - Демократична България" се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите местни избори през октомври. Коалицията е събрала общо 9302 подписа.

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов и зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова внесоха необходимите документи в Централната избирателна комисия за регистрация за местния вот през октомври.

На подаването на документите присъства и кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Другият съпредседател на ДБ Христо Иванов също бе в ЦИК.

"Вече не става дума за коалиция, а за общност. С нея заявяваме, че промяната продължава, че демократичните ценности ще влязат и в местната власт", заяви пред журналисти Кирил Петков след подаването на документите.

До момента 51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за местния вот на 29 октомври. По-рано днес и "Има такъв народ" се регистрираха в ЦИК за местните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша