Milliyet: Цачева ще спечели изборите с гласовете на ДОСТ от Турция

OFFNews 02 ноември 2016 в 19:06 8626 8

С гласовете, които ще дойдат от ДОСТ за Цецка Цачева, е сигурно, че тя ще бъде първа още на първи тур, твърди турският всекидневник "Милиет".

В статията на турското издание, цитирана от Dnevnik.bg, се отбелязва, че въпреки ограничения си кадрови ресурс ДОСТ работи усилено - провежда активна кампания с избирателите си в България и най-вече с 500 000 избиратели в Турция.

"Милиет" определя президентските избори у нас на 6 ноември като "първия политически изпит пред избирателите на народните представители от турски произход, учредители на политическа партия ДОСТ".

ДПС подкрепя бившия министър-председател Пламен Орешарски, но не провежда активна кампания в Турция, освен че има две събития в Измир и Истанбул, констатира "Милиет".

Според базирания в Истанбул всекидневник, "ДОСТ работи неуморно", за да представи Цачева само за 15 дни пред цяла Турция.

Последното мероприятие в подкрепа на българския кандидат-президент е организирано в истанбулския квартал "Еюп" под ръководството на зам.-председателите на ДОСТ Шабанали Ахмед и Айдоган Али. На работната закуска в Османлъ парк са се отзовали ръководствата на местни неправителствени организации. Събитието уважили и председателят на групата за приятелство с България в турския парламент (Меджлиса) Азиз Бабушчу, народен представител от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP), кметът на "Еюп" Ремзи Айдън, кметът на "Байрампаша" Атила Айдинер, кметът на "Газиосманпаша" Хасан Тахсин Уста, кметът на "Баджълар" Локман Чагръжджъ, кметът на "Султангази" Джахит Алтънай и представители на над 30 НПО-та.

Шабанали Ахмед призова за подкрепа на Цачева, защото, въпреки че е партиен кандидат, е "за" европейските ценности, а ако спечели кандидатът на социалистите, ще бъдат ощетени всички блага, свързани с Европейския съюз, пише още вестникът.

Азиз Бабушчу от AKP e заявил, че винаги ще подкрепят партия, която работи за благото на българските турци, но тяхната подкрепа е логистична, а основополагаща тук е волята на избирателя, който ще направи избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

6

синя сова

02.11 2016 в 21:36

Е,борисов,написа ли си оставката?

77927

4

El Commandante

02.11 2016 в 19:37

Еми ето защо трябва да се гласува ПРОТИВ Цачка, кое не е ясно.

25665

3

Victimized

02.11 2016 в 19:23

Е, ти манталитета го имаш, остава само да го направиш факт ( :
 
X

Да помогнем на украинските деца!