Местан дава "непоискана подкрепа" на Цачева

Антония Чорева 20 октомври 2016 в 09:51 6784 7

Партията на Лютви Местан ДОСТ подкрепя на предстоящите избори за президент кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Новината съобщи в парламента самият той, като побърза да уточни, че това е непоискана подкрепа. 

Местан уточни, че нито един кандидат не отговаря на неговите изисквания и критерии за президент на страната и тогава се очаква, че в бюлетината трябва да гласува с опцията "Не подкрепям никого", но няма да го направи.  

Местан добави, че партията сама е решила да подкрепи кандидата на ГЕРБ и не е разговарял нито с Бойко Борисов, нито с Цецка Цачева. 

"Трудно е да се разбере, необичайно е и дори е прецедент тази непоискана подкрепа", каза Местан и уточни, че ДОСТ не разбира политиката като сделка и таргашество. Местан каза още, че партията му ще участва "достатъчно активно в кампанията на Цецка Цачева". 

Все пак Лютви Местан каза, че имат очаквания от бъдещия президент, а те са са бъде евроатлантик, да е институционален и да налага вето, там, където има дискриминация спрямо гражданите и да е обществен лидер за изменения в Конституцията. 

Лидерът на ДОСТ обясни, че подкрепата за Цачева е била избрана на принципа на изключването, тъй като партията му не може да подкрепи ляв кандидат, тъй като левите партии не са евроатлантчиески ориентирани. 

Местан не можел да подкрепи и кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков, тъй като те дали подкрепа за секциите в чужбина в името на коалицията. 

Още по-трогнат Местан бил от изказването на реформаторите, че ако не спечелят изборите, ще напуснат властта. "Все едно Юсеин Болт да не спечели и да каже, че повече няма да бяга и да участва в състезания", уточни Местан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

7

Новак

20.10 2016 в 13:29

На това не му ли викат Мечешка услуга?
След тази подкрепа, а и след "дебата", гласуването за ЦеЦа и генерала се превърна от избор за президент в избор на валия на Софийски санджак. Само, че те не се избират, а назначават - султан Ердоган да назначава ЦеЦа и да се приключва. За верния куриер Боко все ще се измисли някаква друга служба.

14469

4

случайно прочетох

20.10 2016 в 11:30

Мислех го за интелигентен, а той се оказа обикновен слагач.

29585

3

Izalina

20.10 2016 в 11:14

ем, ко да е?
Борисов и кликата му играят за неговите хора към момента - по всичко е видно.

Дано тая подкрепа наклони везните на хората в правилната посока - да пази Господ от победа на Це.Ца.

впрочем ДОСТ защо още съществува?!

10538

1

Black Hex

20.10 2016 в 10:33

Да ги видя сега файтона трайчови десебари що ще чинят на втори тур. Шах и мат!
Местана - тролинг мастър клас.
ха-ха-хаххх.
 
X

Да помогнем на украинските деца!