Мая Манолова внесе жалба срещу зелените сертификати в съда. Търси пострадали от заповедта

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2021 в 17:33 5049 0

Снимка БТА/ Христо Касабов, архив

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе жалбата срещу въвеждането на зеления сертификат във Върховния административен съд.

В сряда тя заяви, че заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров "разделя обществото на ваксинирани и неваксинирани, разделя и браншовете и обществените места на такива, на които ще се прилагат и на които няма да се прилагат ограничения". Тогава тя коментира, че при 20% ваксинирани в страната зеления сертификат е неефективен, а напротив - дискриминиращ и незаконосъобразен, поради което и обеща да внесе жалби във ВАС и в Комисията за защита от дискриминацията.

Манолова отново подчерта, че заповедта "нарушава основни права като правото на труд, правото на свободно придвижване, правото на мнение".

Според нея има сериозен проблем с хората, които са с противопоказания за поставянето на ваксина, както и с неприетия тест за антитела като доказателство за преболедуване и издаване на зелен сертификат.

Манолова призова всички засегнати от заповедта да се свържат с нея, за да подкрепят жалбата. Според нея само така могат да бъдат описани всички хипотези. 

Жалбата в Комисията за защита от дискриминацията ще бъде внесена в понеделник, допълни Манолова.

<p

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови