Лидерите на Промяната в Търново: България няма как да бъде нормална европейска държава с Пеевски и Борисов начело

OFFNews 25 май 2024 в 12:26 1253 2

кампания

Снимка Продължаваме промяната

Кирил Петков, Асен Василев, Йордан Терзийски

Велико Търново се оказа в центъра на политическата сцена в навечерието на 24 май. Лидерите на Продължаваме промяната и ГЕРБ проведоха срещи с избиратели на метри едни от други в старата столица. Въпреки опасната близост на двете събития до напрежение не се стигна.

Събитието на ГЕРБ приключи за по малко от час, след което партийните функционери бяха разпуснати. Срещата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” продължи над два часа и половина при огромен интерес от жителите на Велико Търново.

Гости на събитието бяха Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Даниел Лорер. Техен домакин и водещ на самото събитие беше лидерът на “Продължаваме Промяната” във Велико Търново и депутат от региона арх.Йордан Терзийски.

Акад. Николай Денков открои успехите на правителството за 9-те месеца от управлението му. Свободното пътуване по въздух и вода, ръста на икономиката, растежа на чуждестранните инвестиции и трикратното намаление на инфлацията бяха сред споменатите постижения.

Безплатните лекарства за хипертония и първия медицински хеликоптер бяха сред най-коментираните теми от гражданите в сектор здравеопазване. Фокусът в презентацията на акад. Денков падна върху повишения бюджет за образование и спорт, програмата за финансиране на общински проекти по прозрачен начин и инвестициите в инфраструктура.

Асен Василев изнесе данни за ръста на брутния вътрешен продукт, както и за увеличението на средната пенсия и средната работна заплата. Министърът на финансите от кабинета “Денков” отчете рекордни инвестиции при запазване на дефицита под границата от 3%.

Василев акцентира на факта, че за пръв път България не е последна по потребление в Европейския съюз, изпреварвайки Унгария. Той показа данни за ръста на раждаемостта и за позитивната нетна миграция в България, които са в пряка връзка с повишаването на доходите у нас.

Кирил Петков постави темата за скритата власт в България. Той очерта перспективите пред България и постави важите решения които предстоят. Петков заяви ясно, че България няма как да бъде нормална европейска държава с Пеевски и Борисов начело.

Йордан Терзийски призова всички граждани да гласуват, защото всеки негласувал става съучастник на скритата власт в България. Архитектът акцентира на успехите на “Продължаваме Промяната” в региона и представи кандидатите за депутати в Европейския парламент Даниел Лорер и Искрен Митев, които също бяха гости на събитието.

Парламентарни избори 2024
Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    505

    3

    Telluris Malus

    25.05 2024 в 19:14

    Вярно. Но и с вас начело, също.

    -7495

    2

    Люгер Химарс

    25.05 2024 в 14:27

    махайте се!
     
    X

    Сърбия - приятел или враг