Купен вот и в АЕЦ "Козлодуй"

OFFNews Последна промяна на 23 май 2014 в 21:15 8350 22

Снимка kznpp.org

Служители, работещи за АЕЦ "Козлодуй", твърдят, че са били принудени от началниците си да събират гласове за определена партия, разкри разследване на bTV.

В четвъртък вечерта екип на медията се е срещнал в село Бутан с Асен Мончов - опитен дилър на гласове. Той уверява, че тръгва да раздава пари на хората от своя списък - за да гласуват за определена политическа сила.

„Тая вечер ще има леш там. Цялата махала е 1783 гласоподаватели”, казва мъжът.

Братът на Асен обаче щял да гласува за друга партия, защото работел на територията на АЕЦ "Козлодуй" и имал ясни инструкции. Гласувало се под натиск, но и срещу бонус към заплатата.

„Направо са им превели на заплатата по 50 лева на човек - на всички централаджии. Всички централаджии ги задължават да гласуват - това са 5000 човека. Един глас да не излезе - наред... Трябва да излязат 5000 гласа. В момента режат глави. И всеки трепери. Има заеми. Има по 100 бона на централаджиите”, казва мъжът, заснет със скрита камера.

Други работници в централата твърдят обаче, че няма да получат премия. Но пак ще гласуват насила - за още една партия, която била замесена в търговията. За целта трябвало да включат в схемата и семействата си:

„Гласуваме за ***, защото те ни дават хляба - това са думите, които съм чул. И ни се даде списък, на който да напишем трима човека, които ще гласуват за ***. Не се казва точно какви имена, защо, откъде... Ние ги подсигуряваме като работници... Страх - другото е тото. Знам как да гласувам, какво да правя”.

От централата отказаха коментар и среща с екипа на bTV. Медията ще обяви за кои партии става въпрос в неделя след вота.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.05 2014 в 15:12

ОСТАВКА, ма на кукуво лято...

24.05 2014 в 14:37

A БСП били "социалистическа" партия, голяма подигравка с хората

24.05 2014 в 14:34

ОСТАВКА

ОСТАВКА

ОСТАВКА

ОСТАВКА

ОСТАВКА

ОСТАВКА

ОСТАВКА

24.05 2014 в 13:42

Стояне,те и от Мини Бобов дол отрекоха че били агитирани да гласуват за БСП,но записа показва съвсем друга картинка.Така че ако си някой ДРАСКАЧ от последния етаж на Позитано 20,по добре си замълчи.Че хем сте осрани,хем говорите!

24.05 2014 в 11:58

Какви са тез глупости дет пишете, няма такова нещо и никога не е имало поне в АЕЦ Козлодуй. На територията на Аец има и Външни фирми ако там е ставало нещо такова е друг въпрос но не намесвайте АЕЦ Козлодуй в жалките си драсканици, само и само да блеснете с поредната си глупост.И между другото АЕЦ Козлодуй не са 5000 човека а много по малко.

24.05 2014 в 10:59

"Това се казва корпоративен вот."


Не може да си толкова прост.

Не е възможно.

Отказвам да повярвам.

Опорните ви точки са толкова нелепи...

Някакви роби им казват, че семействата им ще умрат от глад ако не гласуват за същите мизерници, които ги държат дрипави и гладни.

Т'ва ли ти е корпоративния вот бе, комуноидна маиймуно?

24.05 2014 в 08:24

Моного интересно поданиците да се продават точно на тези, които крадат на входа и изхода на АЕЦа, съсипват до фалит енергетиката и носят отговорност за окаянато състояние на доходите им.

24.05 2014 в 08:19

Работя в АЕЦ Козлодуй. Мен явно са ме пропуснали да ме агитират и/или заплашват...

Статията е пълна измишльотина...