Листовка: Другари, гласувайте за № 6. № 5 се оказа човек на Ковачки

OFFNews 22 май 2014 в 17:57 7484 1

Снимка mediapool.bg

В четвъртък сутринта жители на столичния квартал "Мусагеница" са получили в пощенските си кутии листовка със следното послание: „Другари, гласувайте за номер 6. Номер 5 се оказа човек на Ковачки“, съобщава Mediapool.

Листовката се разпространява в пликове, брандирани с логото на Уникредит банк, откъдето заявиха пред медията, че нямат никаква идея как това се е случило.

Става дума за листата на „Коалиция за България“: в нея на пето място е Достена Лаверн, а на шесто - Светлина Йолчева от партия "Български социалдемократи", коалиционен партньор на БСП в парламента и в евровота.

Пред OFFNews.bg Светлина Йолчева отрече да има нещо общо с листовката. Това е лъжа и клевета, няма такова нещо, каза тя.

Става въпрос за окалване на определен човек и за това – да се създаде напрежение в коалицията, но няма как да стане, коментира Йолчева.

Преди малко бяхме заедно на пресконференция, в чудесни колегиални взаимоотношения сме с г-жа Лаверн, каза още кандидатът на "Български социалдемократи“.

Помолени да коментират как предизборни агитационни материали на левицата се разпространяват в пощенски пликове с тяхното лого, от Уникредит банк заявиха пред Mediapool, че никога не са давали съгласието си за подобна инициатива. "Ние не сме обвързани с никоя политическа партия и именно по тази причина ще подадем сигнал в Централната избирателна комисия", заявиха от комуникационния отдел на банката.

Мария Пиргова (майката на Достена Лаверн) бе заместник-председател на формацията на Христо Ковачки "Лидер". 

Разследване на Нова телевизия пък разкри, че вместо инструктаж за работата, миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват.

Работниците твърдят пред медията, че за първи път получават аванс от 100 лева и добавка от 50.

„Организацията е по списък. Началник-участъците на рудниците в назначенията питат по отделно всеки човек колко човека може да подсигури за изборите на 25 май. Уволнение грози този, който не гласува”, разказа миньор, пожелал анонимност.

Медията е заснела няколко инструктажа със скрита камера, но обяви, че ще разкрие за коя партия работи схемата за контролиран вот след края на изборния ден на 25 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!