Кремъл поздрави Радев, не бил проруски кандидат

ОFFNews 14 ноември 2016 в 14:22 6672 7

Някои от изявленията на ген. Румен Радев са направили впечатление на Кремъл и дават надежда за нормализирането на отношенията между България и Русия, заяви говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков.

Песков коментира приключилите президентски избори в България и Молдова, където спечели социалистът Игор Додон. Той добави, че Кремъл е против определянето на българския и молдовския президент като проруски кандидати.

"Кремъл, разбира се, уважава избора и на молдовския, и на българския народ. Ние безусловно поздравяваме тези кандидати, които спечелиха", каза Песков. 

Той коментира, че Русия смята България за важна се надява двете страни да работят заедно по нови проекти. По думите му шансовете за възобновяването на "Южен поток" и АЕЦ Белене са минимални. 

"По начина, по който изглеждат нещата сега, перспективите са минимални", заяви руснакът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

14.11 2016 в 16:32

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави Румен Радев и не се притеснява от оставката на Борисов, дори се радва, защото Борисов имаше наглостта да рекетира ЕС в полза на Ердоган и така злепостави ЕС и България пред света, а такива просташки катастрофални грешки не се прощават.

13214

4

XR4

14.11 2016 в 16:03

"Бих заложил много пари, че ако например, само теоритично, Трайчо Трайков беше спечелил, то от Русия и дума нямаше да се чуе камо ли поздравления."

Е,и?Черна панделка ли да си вържа?Знаеш ли колко са ми важни Песков и лилипута?

12012

3

миро родозов

14.11 2016 в 15:11

Тея руснаците са напълно наясно, че са неодобрявани от голяма част от разумните хора в България - без да го гониш бяга ве. Питал ли съм та чий кандидат е Радев, че да ми обясняваш ве, тавариш ? Това казва достатъчно. Информационната повърня която изсипвате върху нас казва достатъчно за намеренията ви, тавариши, така че мой си ебете майката - раотата е ясна, искате влияние. Пожелавам ви да загубите дори това, което имате, тавариши !

77927

2

El Commandante

14.11 2016 в 15:01

Би заложил ти-таратанци.
Само приказките ви са много на вас.
Е оная отворка KumaLisata, да не мислите че си удържа на думата да вържем басче за изборите?
Нанайси!

Кума Лисо, дължиш ми едни илядо евра!