Кольо Милев: Ще подобрим условията в общинските лечебни заведения в Сливен

OFFNews 23 октомври 2019 в 16:14 1657 0

"Във вилна зона плащаме данъци все едно живеем в центъра на Сливен, а нямаме улици, инфраструктура, градски транспорт“, казват хората и питат кога община Сливен ще реши проблема. В отговор Кольо Милев, кандидат за кмет на Сливен от БСП, посочи, че в мандата му общината е успяла да направи две от улиците във вилна зона и да прокара осветление в част от квартала. Това стана на среща с лекари и сестри от МБАЛ „Хаджи Димитър“ по покана на директора й д-р Пенков.

„Не успяхме да направим много повече неща, но тогава състоянието на града беше критично. Първо трябваше да се справим с центъра на Сливен, който буквално беше непроходим и после да правим по-мащабни инвестиции“, допълни Милев. Според него заради оправданието „финансова стабилност“ в настоящия мандат общината буквално е стояла със скръстени ръце по отношение на подобренията в крайните квартали.

Подкрепа за медицинските практики в селата, подпомагане на общопрактикуващите лекари и създаване на мобилни медицински групи за селата предвижда програмата на Кольо Милев и БСП в сферата на общинското здравеопазване. Важно според социалистите е осигуряването на аптечно обслужване чрез допълнително субсидиране на селските аптеки, разкриване на заведения за възрастни и болни хора с финансова помощ от държавата и чрез проекти с европейско финансиране.

Особено значение се отдава и на стимулите за профилактика и здравословен начин на живот. Във всяко общинско ДКЦ ще се разкрият кабинети за неотложна помощ и ще се разшири дейността на зъболекарските кабинети за лечение на социално слаби пациенти.

Общинските лечебни заведения ще се подобрят откъм материална база, апаратура, кадрови потенциал. Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност, оборудване на детски ясли и здравни пунктове в малките населени места, са друга част от мерките, които програмата на Милев предвижда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови