Кой е дебелакът? (видео)

OFFNews 01 април 2021 в 19:36 8025 0

Едно изказване на премиера Борисов трети ден предизвиква полемики и търсене на отговор на въпроса Кой всъщност е дебелакът?

Всичко започна във вторник, когато лидерът на ГЕРБ заяви по време на посещението си в град Бяла, че "има едни дебалаци, умни и красиви, къде се снимат...страшни дебелаци, много по-дебели, отколко искат да ме изкарат мене". А в коментар към Фейсбук стрийма добави: "Нашите опоненти твърдят, че те представляват младите и умните българи. Нима всички млади ги подкрепят тях? Нима те имат патент върху иновациите?"

Реакцията

Същия ден съпредседателят на Демократична България Христо Иванов реагира: "Премиерът днес е коментирал външния вид на своите опоненти. И понеже ние може и да не сме най-стройните му опоненти, но сме най-острите, предположихме, че се отнася за нас." Иванов се пошегува, че "едва ли става дума за Каракачанов".

"Съгласни сме, че има какво да се желае. Обаче, г-н Борисов, ние някой ден ще отслабнем, но Вие никога няма да посмеете да тръгнете като нас сред хората пак. Няма да можете да слезете от джипката и честно да погледнете хората в очите. Не смеете да излезете в тази кампания в един дебат, не смеете едно интервю да дадете, защото има въпроси, на които не смеете да отговорите и те са по-важни от нашата физическа форма", каза още съпредседателят на Демократична България.

Обяснението

В сряда, в ново излъчване на живо от Фейсбук, Борисов внесе някои уточнения: "Вчера аз се подигравах с Краси, с Нанков, че така са понашишкавели. Те се разпознаха други! Вече не мога да се шегувам."

Дебелашка история

На Борисов, освен истината, му куцат и шегите, реагираха днес от "Да, България" и направиха видеоклип със заглавие "Дебелашката история на един лъжец".

Според Христо Иванов лидерът на ГЕРБ е "застаряващ политически гларус", който не разбира, че се сменя епохата и че "той няма място в тази епоха".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови