Коалицията БСП и ГЕРБ ще има лоши резултати, прогнозира Мартин Димитров

Първа точка за Нова Република е съдебна реформа по румънски модел, обяви Радан Кънев

OFFNews 05 март 2017 в 17:50 4361 7

Мартин Димитров

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Мартин Димитров

Винаги съм искал обединена десница, но няма смисъл от обединение, ако то работи за други партии. Коалицията между БСП и ГЕРБ е договорена, ще бъде представена с програмно правителство. Това правителство ще има същите лоши резултати, каквито виждате на местно ниво, заяви Мартин Димитров от Нова Република на среща със симпатизанти в Търговище. Той призова за протести, за да "покажем на хората що за коалиция се заформя".

Според него Нова Република е единствената дясна алтернатива на изборите на 26 март.

Като примери той даде възстановяването на АЕЦ „Белене", което се подкрепя от всички партии, с изключение на Нова Република, и казусът "КТБ":

„Това би било най-голямото източване у нашата история, 20 милиарда лева ще бъдат взети от всеки един от нас. 20 милиарда лева ще пробият публичните ни финанси.

Казусът "КТБ" също ще бъде загърбен от тях. Ние сме единствените, които искаме да проведем разследване и да има правосъдие. Ние ще поставим този въпрос и ще се борим за неговото реализиране. Ние сме тези, които въведоха лустрацията".

Радан Кънев пък сподели, че при обиколките си из Северна България хората са го питали как е станала промяната в Румъния, как цените на храните и горивата са спаднали, а заплатите и доходите са се повишили там.

Радан Кънев, снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

"До 2005 г. водехме румънците във всички отношения. Сега са преди нас във всичко - образование, съдебна система, всички системи. През 2005-а те проведоха радикалната съдебна реформа, създадоха страх от закона, който започна да служи на хората, а не на администрацията, - посочи Кънев. - Впоследствие тази администрация започна да служи на хората. Затова сега тя се доближава до европейските нива, за разлика от нас. Затова първа точка на Нова република е за радикална съдебна реформа по румънски модел."

Как е изглеждала Румъния преди съдебната реформа обобщи Трайчо Трайков: "тази държава беше много по-зле от нашата, корупцията беше пропила обществото. Изглеждаше, че няма път нагоре".

Трайчо Трайков, снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

Оказа се, че всичко е възможно, когато се съберат смели хора, за да помогнат за промяната, допълни той и посочи, че именно такива смели хора са се събрали в Нова Република: Радан Кънев и ДСБ, Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев, Иван Иванов от Гражданския съвет, Дани Каназирева, Динко Тонев (Българска демократична общност), Обединени реформатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

05.03 2017 в 18:09

"20 милиарда лева ще бъдат взети от всеки един от нас"

Aхахахахахах, епа аз немам толко много милярди бе, ше земете-курец...