Радан Кънев: Ако продължават да се сменят БСП и ГЕРБ, комунизмът не е преборен

OFFNews Последна промяна на 04 март 2017 в 19:24 4952 10

Радан Кънев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Радан Кънев

„В последните 12 години България се управлява от БСП, ГЕРБ и ДПС. Редуват се едните и другите, но управлението си остава комунистическо. Надпреварват се в кражби и партийни назначения. Пак медиите хвалят властта и громят несъгласните с нея. Пак цялата власт е в ръцете на партийния началник. Пак властта мачка неудобните. Ако продължават да се сменят във властта БСП и ГЕРБ, комунизмът не е преборен. Ако трябва да си отидат комунистите, трябва да се обединим срещу двете комунистически партии БСП и ГЕРБ."

Това заяви председателят на Нова Република Радан Кънев в Шумен, където призова всички десни хора да се обединят, за да отстранят от властта комунистическите партии БСП и ГЕРБ. Заедно с политическия говорител на Нова Република Трайчо Трайков и Мартин Димитров той представи листата на дясното обединение за Шумен. Водач е финансистът Анета Георгиева.

Лидерът на Нова Република и ДСБ Радан Кънев разказа как по-рано през деня се заговорил с един човек в Елхово и му дал вестника „Нова Република". Тогава минувач попитал човека дали не се страхува, че може да бъде уволнен, ако го видят с вестника на Нова Република в ръка.

„Разбирате за какво става дума и знаете, че не е шега. Къде си е отишъл комунизмът, ако може заради един вестник да загубиш работното си място? Къде си е отишъл комунизмът, ако собствеността ти не е сигурна, поради липсата на работеща съдебна система. Ако медиите не са свободни и всичко е предварително написано?", продължи с въпросите Кънев.

Мартин Димитров призова хората да обясняват на всички, че Трайчо Трайков, Радан Кънев, Дани Каназирева, Петър Славов, Методи Андреев и много други днес са част от Нова Република.

„Само Трайчо Трайков имаше над 200 хиляди гласа на президентските избори. Затова хората трябва правилно да бъдат информирани къде е той, за да се превърне Нова Република в приятната изненада на тези избори", продължи Димитров.

Трайчо Трайков разказа, че на всичките си срещи из страната хората казват, че виждат бъдещето си в обединена Европа. Той предупреди за все по-честото говорене срещу Европа и призивите за изолационизъм.

"Мисленето и говоренето на БСП и на подобните на нея партии е изключително безотговорно и вредно за бъдещето на България! Не трябва да се връщаме към затворена политика. Бъдещето на нашата нация е в интегрирана и обединена Европа".

Трайков отново призова всички политици да заемат позиция по изложените пет пътя пред бъдещето на Европейския съюз.

„Не искаме Европа, където липсват свободи като тази на свободното движение на хората. Искаме общ пазар, гаранция за мира и стандарта на живот, за спазването на човешките свободи", каза Трайков.

Водачът на листата Анета Георгиева сподели, че вече трудно се разбира с внучката си, която живее в Германия.

„Ще работя за Нова Република в тази кампания, за да не продължават да заминават децата ни в чужбина", обяви Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

4

Nik68

04.03 2017 в 20:10

Лукарски май беше в друга "дясна" формация, но не би отказал коалиия и с дявола, ако му се осигури пст някакъв.

7728

2

KumaLisa

04.03 2017 в 19:50

Ами, не си е отишъл комунизмът, защото Държавна Сигурност продължава да поставя за сини "лидери" такива неизбираеми капути като теб, Малтинчо и Лукарски. Махнете се бе лузери!