Клисарова: Във Варна са купени около 15 000 гласа

OFFNews 05 октомври 2015 в 14:59 2444 1

"Призовавам ви да гласувате. По неофициални данни купените гласове във Варна са около 15 000. Ако повече хора излязат да гласуват, купеният вот може да бъде стопен".

Това заяви независимият кандидат за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова. Тя беше на среща със варненци заедно с независимия кандидат за районен кмет на „Приморски” Пламен Градинаров, както и с водачът на листата на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

„Ние имаме решения и можем да помогнем Варна отново да върне блясъка си. И ще търсим отговорност за безотчетно похарчените милиони, които отново ние, варненци, ще връщаме”, попита риторично Гуцанов.

Според него с изтегления заем за града не е направено нищо съществено. "Къде са новите работни места? Как парите за ремонта на Двореца на културата и спорта от 5 милиона, станаха повече от 20?", попита риторично той.

„Борбата с корупцията, забрана за строителство в „Чайка”, решаване на проблемите със сградата на Математическата гимназия и училище „Захари Стоянов”, са сред основните приоритети”, каза от своя страна Градинаров.

Той обясни, че общинският съвет има право да иска преразглеждане на новия общ устройствен план и точно в частта му за „Чайка”. "Трябва да има ново обществено обсъждане и всички да си отваряме очите. В района трябва да се наложи забрана за строителство и вие сте хората, които трябва да я поискате”, допълни Градинаров.

Той обясни, че иска да реализира проект за кметството, който ще гарантира бързо и качествено обслужване, без опашки и напрежение. Градинаров припомни, че моделът, който е предложил като кмет на района, е взаимстван от Япония и Швеция и е напълно безплатен.

„Проектът ми обаче не беше подкрепен тогава от общината, но не съм се отказал от него и ще го имаме в „Приморски”, подчерта Градинаров.

Той каза още, че като районен кмет е имал амбицията да се построят 3 подземни паркинга, със средства на италиански инвеститори, но настоящите управляващи са отказали от това финансиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови