Йончева срещу бракониерите, подкрепи ловците и рибарите

OFFNews Последна промяна на 21 март 2017 в 18:27 4138 4

На среща с Елена Йончева - водач на хасковската листа на „БСП за България“, местни рибари и ловци изразиха притесненията си от вредните действия на бракониерите и от безсилието на контролните органи да им се противопоставят.

По думите им броят на инспекторите от звеното на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково е намален до трима души, които не са в състояние да се справят с масовото бракониерство в обширната територия на областта.

''Това, което ще споделите сега, искам да го превърна в една от моите каузи. Аз не съм рибар, не съм и ловец, но обичам природата и ненавиждам бракониерството'', каза Елена Йончева.

Според участниците в срещата много язовири вече са без риба, а дивечът и горите ни се унищожават безнаказано от бракониерите. Като драстични примери те посочиха избиването на рибата с електрически уреди и с взривни вещества. По тяхно мнение необходима е държавна подкрепа за пресичането на дейността на нарушителите и за опазването на природата ни.

Рибарите и ловците предлагат да се криминализира бракониерската дейност - особено в размножителния период на рибите и на дивеча. Според тях строги наказания трябва да се налагат и за всяко незаконно отсечено дърво. Те смятат, че за да бъде ефективна борбата срещу нарушителите, трябва да се увеличи съставът на контролните органи, да се подобри материалната им база, а служителите им да бъдат финансово мотивирани. Освен това, предлагат държавата да поеме ангажимент за зарибяването на водоемите, а общините да се включат в изграждането на инфраструктура край разрешените места за риболов. Като пример посочиха съседна Гърция, където било не само благоустроено, но и на място се продавала подходяща стръв за рибите.

„Елена Йончева е единственият кандидат за народен представител, който прие поканата ни да се срещне с нас и да чуе проблемите ни”, посочи Борис Архондев – местен рибар и инициатор за срещата. А водачът на листата на ''БСП за България'' им обеща през април да посети водоеми в Хасковска област и с очите си да види щетите, нанесени от бракониерите.

Освен подкрепата си за ловците и риболовците, Елена Йончева даде и старт и на футболен турнир, организиран от младежите от БСП. Той бе под мотото "Поискай промяната". Тя пожела успех на участниците и да се целят право в 10-ката. В оспорваните срещи се състезаваха 4 отбора. Победителят бе излъчен след дузпи, като в редовното време резултатът бе равен. За всички имаше шампанско и торта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

4

Nik68

21.03 2017 в 22:03

Тия сто килограмовите футболисти - няма такава предизборна реклама. и Йончева с два леви крака - лявата идея ли изобразява. Ламбо пуска хартиени самолетчета - инфантили.

29216

3

Лопе де Вега

21.03 2017 в 21:17

Има ли някой кандидат-политик, който е ЗА бракониерите, мушенниците, айдуците, за обедняване на народа, за пълно унищожаване на здравеопазването и образованието... абе до сабахлем мога да изброявам. Ако има такъв - да си каже. Няма да го изберем!

Поздрав!

11751

1

Big Smile

21.03 2017 в 18:58

Рабира се, че ще ги подкрепи - нали цялото ЦК се правеха на феодали и ходеха да отстрелват клетите животни - за наша сметка.....