Изборите в Пловдив: Масов бой и припаднал мъж

Хората оставени без храна и вода в панаирното градче

OFFNews 26 май 2014 в 13:15 6772 3

Снимка OFFNews/архив

Масов бой и припадък белязаха изборната нощ в 16-а РИК Пловдив, съобщи "Фокус".

В ранните часове на днешния ден, когато е трябвало да се предават изборните протоколи в Панаира, напрежението ескалирало заради забавянето при обработването на резултата и се стигнало до масов бой между членове на секционната избирателна комисия и на "Информационно обслужване".

Според членовете на СИК операторите на "Информационно обслужване" са бавели обработването на протоколите, което доведе и до масов бой. Пристигналите полицаи не успели да разтърват биещите се в продължение на 10 минути.

Един мъж е припаднал към 3 часа сутринта. Има съмнение, че той е получил инфаркт заради умората. Мъжът е бил откаран веднага от линейка.

Членовете на СИК са били на крак от ранните часове на 25 май до късно вечерта, а през това време са получили само едни сандвичи, които изхвърлили, защото били вкиснали. 

Помещението в Панаира е било затворено, нямали са и достатъчно вода. Много от хората не са имали и пари, за да ползват барчето в Панаирната палата, където цените са непоносими, по думите им. 

Проблемът с бавенето се дължеше на бавното сканиране на секционните протоколи - протокол от 12 страници се сканира за 20 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!