Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Христина Георгиева, ПП МИР: Трябва да се даде шанс на нови лица да влязат в политиката

OFFNews 25 юни 2021 в 09:33 1514 0

Трябва да се даде шанс на нови лица да влязат в политиката, тъй като през последните 30 години партиите се сменят, но не и хората в тях. Това заяви в публичния диспут по БНТ 2 в Русе водачът на листата на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) за областта адв. д-р Христина Георгиева.

"За да си върнем България е важно да гласуваме за новия морал в политиката. Трябва да дадем шанс на младите и неопетнени лица да влязат в управлението. Това е основна цел на ПП МИР, но ние залагаме и на експертността, тъй като зад партия МИР стои експертният потенциал на българската нация", заяви адв. д-р Христина Георгиева.

Тя заяви, че една от основните цели и приоритети на ПП МИР е да се проведе национален референдум за нов Обществен договор, който да стане основа за промени в Конституцията на България.

„Българските граждани са нашият коалиционен партньор и ние се вслушваме в тяхното мнение по всички важни въпроси и именно за това предлагаме нов Обществен договор, чрез който ще върнем доверието в обществото. В новия Обществен договор, а след това и в новата Конституция на България, ПП МИР предлага да се гарантират от държавата - право на безплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот, както и периоди на почивка и отдих за всички граждани", заяви още адв. д-р Христина Георгиева.

Тя подчерта, че партия МИР предлага икономическият, социалният и политическият живот на България да бъде изграден наново чрез въвеждането на доказания и работещ немски модел на социално-пазарно стопанство.

"Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек и именно този модел е извел страната от тежкото й положение през Втората световна война до икономически гигант в Европа и света", заяви още адв. д-р Георгиева.

Основен акцент при социално-пазарното стопанство ще бъде поставен върху министерствата в страната и начина, по който те работят, уточни още водачът на ПП МИР за област Русе. За целта след промяна на законодателството и Конституцията на България ще може да се направи пълна проверка на действията на институциите в услуга на гражданите.

"Те в момента не функционират ефективно. С промяната в законодателството всяка една институция ще може да бъде поставена "на скенер", който ще покаже дали тя трябва да бъде реформирана. Това ще доведе до строг контрол и по-голяма ефективност на институциите", уточни още адв. д-р Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!