Хекимян се обяви за по-високи заплати за помощния персонал в градините и нулев недостиг на места

OFFNews 10 октомври 2023 в 09:50 1402 1

Антон Хекимян

Снимка Щаб на Антон Хекимян

Хекимян на среща с директори и учители от училищата и детските градини в район “Илинден”.

Кандидат-кметът на София на ГЕРБ Антон Хекимян обяви, че се ангажира, съвместно с МОН, да работи за увеличаване на заплатите на помощния персонал в детските градини в столицата. "За да осигурим работата на детските градини и достатъчно добре подготвен и мотивиран персонал, това е задължително условие. Това заявих на среща с директори и учители от училищата и детските градини в район “Илинден”, обяви кандидатът.

Той добави, че изграждането на шест нови училища и довършване проектите за още 11 обекта на образователната инфраструктура е сред основните му приоритети. "Това е особено належащо в кварталите с много млади семейства в южните квартали и е единствената мярка, с която ще гарантираме поетапно преминаване на повече училища към едносменен режим на обучение", подчертава Хекимян.

Ще продължим и програмата за основни ремонти и енергийна ефективност на училищата и детските градини. За развитието на детско-юношеския спорт ще продължим строителството на спортни игрища и физкултурни салони. Планираме изграждането на шест нови спортни зали в дворовете на училища, добавя той.

Хекимян обещава още четири години ще осигурим места за всички деца от три до шестгодишна възраст в детските градини. Според него това е ясна и постижима цел, която ще бъде изпълнена с изграждането на 37 нови сгради на детски градини. Ще продължим с разкриването на нови яслени групи и самостоятелни ясли за децата най-малките деца, при които е основният недостиг, казва още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика