Хекимян откри кампанията в София: Присъединих се към най-добрия отбор

Сам бор гора нe прави, каза Георги Георгиев, Фандъкова обясни каква особена порода е добрият кмет

OFFNews 04 октомври 2023 в 19:49 2760 1

ГЕРБ

Снимка OFFNews

ГЕРБ откри кампанията си в София

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян откри предизборната кампания на партията в пространството зад НДК. Той представи кандидатите за районни кметове, кметства и листата с общински съветници. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви: Не можем да допуснем София да се превърне в учебен автомобил за хора, които при това не са си взели листовките. Победата е наш дълг", а множеството му отговори със скандирания победа. Той покани на сцената Йорданка Фандъкова, а тя подчерта: 

"Всички кандидати за кметове си поставят за цел да работят по проектите, които ние сме започнали, това е най-голямото признание". Човекът и екипът имат значение, каза още Фандъкова. 

С опита си на кмет, управлявал най-дълго столицата, тя обясни: Добър кмет става от човек особена порода - да изпитва емпатия, да има желание да нагази с ботуши в калта на строежите, да стане в 4,30 сутринта да е навън със снегорините...

Тя изрази увереност, че Антон Хекимян ще бъде добър кмет на София. 

След нея пред хората застана "настоящият и бъдещ председател на СОС", по думите на герберите, и обяви: Кои са нашите опоненти? Хората, които водеха война със София, защото кмет е Йорданка Фандъкова, а ние имаме мнозинство в Столичния общински съвет. Слушам, Васил Терзиев тъгува, защото в квартали на София няма канализация. А 240 млн. лева бяха извадени от ПВУ за канализация на столицата от правителството на Кирил Петков. 

София няма нужда от генерален директор с ръце в джобовете, който да раздава задачи. И не може да се управлява от фейсбук политици, каза още Георгиев. 

Сам бор гора не прави, спомни си той как е посрещнат от съветниците в Столична община на ГЕРБ, когато става председател на СОС, и покани на сцената Антон Хекимян. 

Обичам София, имам чувствителност към всеки детайл, разкри той желанието си да се включи в надпреварата за кметския пост. Нито един критик не може да отрече постигнатото за София, но работата за столицата не може да спре, заяви той. 

Работата за София не може да бъде заложник на голи обещания. София трябва да продължи да сбъдва проектите си и да работим заедно за тези проекти. София не може да бъде заложник на думи. За нея трябват дела, каза още Хекимян. 

Виждам в очите ви хъс и желание за работа - аз го имам и вие го имате, предизвика бурни ръкопляскания Хекимян. И подчерта, че се е присъединил към най-добрия отбор за София. 

До него на сцената се качиха кандидатите за районни кметове, които поведе Анжела Тотева (за Лозенец), а след тях и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews