Ген. Стефанов: Районната администрация в „Младост“ е длъжник на хората от „Горубляне“

OFFNews 04 ноември 2016 в 15:02 2732 0

„Когато се правят законови промени, свързани с устройството на територията на Столична община, не трябва да е на тъмно. Справедливо е да се чуе мнението на всички заинтересовани страни“. Това заяви кандидатът за кмет на район „Младост“ ген. Стефан Стефанов на среща с жителите на квартал „Горубляне“. В срещата взеха участие и лидерът на БСП – София и председател на групата на БСП Лява България в СОС Калоян Паргов и заместник-председателят на СОС Милка Христова.

„Групата на БСП Лява България в СОС ще внесе предложение в Бюджет 2017 на Столична община да бъде предвидено собствениците на терени, които са отредени за зелени площи, да бъдат освободени от плащането на такса смет. Това е справедливо и ще се отнася за всички райони на София, не само за „Младост“, ангажира се Милка Христова.

Според ген. Стефан Стефанов районната администрация в „Младост“ е длъжник на хората от квартал „Горубляне“. За всяко едно удостоверение, данъчна оценка или друг документ, жителите на „Горубляне“ трябва да ходят до „Младост“. „Горубляне“ е с големината на град, а няма собствена администрация. „Това, което трябва да се направи е към кметския наместник да има няколко служители, които да имат достъп до ЕСГРАОН и на място да издават удостоверения за гражданско състояние и други документи. Това не изисква нито много средства, нито големи усилия, а само добро желание от страна на Столична община“, каза Стефанов.

Хората от „Горубляне“ споделиха най-наболелите си проблеми – необходимостта от ремонт на читалище „Васил Левски“, на училището и най-вече на стола към него, възстановяване на здравната служба и осигуряване на постоянното присъствие на лекар в нея, отклоняване на интензивния трафик, който минава през „Горубляне“ и доизграждането на канализацията в квартала. Калоян Паргов се ангажира: „Като бъде избран за кмет на „Младост“ ген. Стефанов и внесе необходимите предложения за решаване на Вашите проблеми, групата на БСП Лява България ще ги подкрепи да бъдат включени в инвестиционната програма към Бюджет 2017 на Столична община.
Ген. Стефанов заяви, че като кмет на район „Младост“ ще работи всички проблеми, за които има юридическа възможност, да бъдат решени във възможно най-кратки срокове. „Познавам „Горубляне“ и проблемите на хората тук. Когато има воля, се намира и пътя за тяхното решаване. Оптимист съм, че ако работим заедно, скоро ще имате повод да се чувствате и да живеете по-комфортно тук, в „Горубляне“, каза Стефанов. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите