Ген. Кольо Милев: Ще работя Сливен да бъде модерeн и проспериращ

OFFNews 11 октомври 2019 в 10:53 1936 0

"Ще работя Сливен да бъде модерна и просперираща община, с икономическо възраждане, нови работни места и високи доходи; оздравителна програма най-вече за селата, за кварталите на град Сливен и междублоковите пространства; корекция на синята зона и изграждане на буферни паркинги за безплатно паркиране". Това заяви кандидатът за кмет на Сливен от "БСП за България" ген. Кольо Милев.

Той подчерта, че една община може да работи без да тегли заеми и да си плаща задълженията. Милев заяви, че като кмет на Сливен общината е обслужвала всичките си заеми, не е изтеглила нито един лев заем и не са увеличавани данъците.

Милев подчерта, че Сливен има сериозен проблем с безопасността по пътищата. Той каза, че няма зам.-кмет по строителството вече няколко години, няма и експерт, който да отговаря за безопасността по пътищата и пътната маркировка.

"Общината трябва да се вземе в ръце и да е ясно кой отговаря за строителството в Сливен и кой отговаря за сигурността на гражданите по пътищата", категоричен бе той.

Милев изтъкна, че има проблем с чистотата и сметосъбирането в града, особено в квартал Надежда, който е оставен на произвола.

На въпрос за замърсяването на въздуха в града, Милев каза, че трябва да се обърне внимание на зелените междублокови пространства,  те да се запазят и поддържат. Той допълни, че в града има проблем и с питейната вода, защото 10 години правителствата на ГЕРБ забавят завършването на пречиствателната станция за питейни води.

Ген. Милев припомни думите на бившия министър на благоустройството Лиляна Павлова, че това е музей, на който: "...не трябва да се обръща внимание".

"Ние ще направим всичко възможно до 2022 г. тази станция да бъде завършена", ангажира се той.

Ген. Кольо Милев бе категоричен, че Сливен има нужда от промяна, от енергично управление и ясна визия за управление, каквато той и листата на "БСП за България" имат и могат да изпълнят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови