Елена Йончева: Оградата ни с Турция е превърната в акционерно дружество

OFFNews 10 март 2017 в 09:33 4929 5

Един от приоритетите на левицата е образованието. Не може от образователната ни система да излизат функционално неграмотни ученици. 

Трябва нов закон за образованието и това е записано в програмата на „БСП за България”, обясни Йончева. По думите й е нужно да има по един учебник за всеки предмет.

Оградата ни с Турция се е превърнала в акционерно дружество

По темата за бежанците, Елена Йончева заяви, че границата ни е разградена. „През последните две седмици обикалям региона. А в Свиленград хората ми казаха, че нашата граница е превърната в акционерно дружество”, каза тя и допълни, че по темата може много да се говори и то с факти. Йончева обясни, че на границата има неефективна охранителна техника. По думите й факт е и многократно завишената цена на строителството на оградата с Турция по време на управлението на ГЕРБ.

„Става въпрос за много голями корупционни схеми. Оградата по времето на Орешарски струваше 250 хиляди, а сега е 1 000 000. Една част от оградата от двуредова е станала едноредова, за да бъдат „спестени” 30%, които се усвояват от същата фирма, препроектирала вече готов проект”, обясни Йончева.

По повод бъдещето на България и ЕС, Елена Йончева заяви, че в Европа ние даже не сме и на втора скорост. „Ние сме на първо място по корупция в Европа – 10% от фирмите печелят 80% от обществените поръчки. България е една изоставаща държава”, коментира тя. Йончева бе категорична, че левицата не мисли за преразглеждане на членството ни в НАТО и е против Европа на две скорости. „Трябва да водим независима външна политика”, подчерта тя и даде лошия пример с енергетиката ни, където случващото се в сектора не се решава от нас. Тя бе категорична, че във външната ни политика е нужно подобряване на отношенията с Русия и посочи като неадекватно поведение подмяната на кандидатурата ни на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева за ООН.

Санирането на ГЕРБ е една голяма кражба

Тя коментира и санирането на ГЕРБ, като заяви, че това е голяма кражба. „Дадени са 2 милиарда за декорация, вместо да се направи истинско саниране, което представлява удължаване живота на сградите”, подчерта Йончева.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  11749

  5

  либеро

  13.03 2017 в 22:01

  Браво Ленче!!!Хвала на такива като теб.И от огради разбираш,и от строителство!!!Че и граничар искаш да ставаш!!!Браво "нито крачка назад"!!!!

  12422

  4

  biol

  10.03 2017 в 13:47

  Бакалски, един журналист, когато отразява събитие, не може да взема страна. В дебата има двама участници, за това е и дебат.
  Когато така едностранно представиш само едната позиция- първо олеква медията която си го е позволила, и второ- самите думи на показаната страна.
  Нямам идея истина или лъжа са и фактите, но когато се почва с лъжа- как да и вярваш че има истина

  14355

  2

  neverland

  10.03 2017 в 10:29

  Бля, бля...За какво се бори Еленчето? Чии интерес защитава?

  12422

  1

  biol

  10.03 2017 в 10:07

  Изключително непрофесионално и тенденциозно представяне на дебата.
  Оффнюз, излагате се, вие журналисти ли сте или подлоги.
  Съжалявам но ващето е пълна липса на професионализъм. Ако не си харесвате професията не я вършете. Срам за медията .
   
  X

  За политиката