Quantcast

"Екзит полът обърква - питат ме за коя от партиите в Реформаторския блок съм гласувал"

ОFFNews Последна промяна на 25 октомври 2015 в 13:27 2413 1

Снимка OFFNews

Объркващата анкета.

Читател на OFFNews се възползва от възможността да ни изпрати новина, свързана с изборите днес, в която разказа за объркващите анкетни карти, които ползват някои от социологическите агенции.

В сигнала се посочва, че след като е подал гласа си, читателят ни е бил спрян от хора, "които те приканват доброволно да попълниш анкета за кого си гласувал". На въпроса "За листата на общински съветници на коя партия гласувахте преди малко?" е имало подточки с посочени партии.

"Доколкото знам, Реформаторския блок се явява с обща листа? А същевременно са упоменати поотделно три от партиите в него. И на база тези данни ще се правят екзит половете... За съжаление, отказаха да ми кажат коя е агенцията, която прави този екзит пол", се казва в писмото до нас.

Очакваме още новини от вас, свързани с изборни нарушения, куриози или обърквания, които може да изпратите чрез мобилния си телефон или направо от функцията в сайта ни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2015 в 14:02

Е кое е объркващо?Партиите в РБ си имат кандидати в листите.Всеки може да избере за кого да гласува(от коя партия), като отбележи номера му в листата (в дясно).