Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Експерт по здравеопазване е водач на листата на ПП МИР в Разград

OFFNews 02 юли 2021 в 11:15 1027 0

Д-р Ирена Парунева е водач на листата за кандидати за народни представители на ПП МИР за област Разград за предстоящите парламентарни избори.

От 2012 година тя управлява успешно собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина и е един от най-добрите специалисти в областта. От 1994 г. до 2012 година заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. Тя има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия-София) и бизнес администрация (City University of Seattle). Един от водещите специалисти на ПП МИР в областта на здравеопазването.

„Една от основните цели в програмата на ПП МИР е всеки български гражданин да получава качествена медицинска помощ. Именно това е и моята кауза в политиката и ще се боря за справедливо и достъпно здравеопазване за всеки, независимо от неговото местоживеене, както и от социалния му статус. Друг мой приоритет е детското здравеопазване и изграждането на детска болница. Необходимо е също така да се оптимизира лекарствената политика на страната, което ще даде адекватен и своевременен достъп до медикаментозно лечение на всеки български гражданин“, заяви д-р Ирена Парунева.

Тя е семейна, с две деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!