Дончева: Реформаторите ще дадат политическа нормалност

OFFNews 23 май 2014 в 18:32 7742 7

Татяна Дончева

Снимка БГНЕС

Социалистката Татяна Дончева, която се отцепи от БСП, но няма да се явява на евровота с партията си "Движение 21", заяви в интервю за Mediapool, че Реформаторският блок е формацията, която може да създаде "политическа нормалност".

Дончева коментира, че в момента тече преструктуриране на политическото пространство. Според социалистката има сближаване между ДПС и ГЕРБ, както и между БСП и "България без цензура".

"Нужен е трети център, за да може да се стремим от този плацдарм да постигнем някаква политическа нормалност до парламентарните избори. Такава политическа нормалност може да се съзре, общо взето, в Реформаторския блок. С всички резерви към този субект, с всички въпросително около неговото "единство", и с всичките въпросителни около водещите фигури", коментира Дончева.

По думите й във формацията съществуват млади хора, които заслужават шанс и ако не го получат сега, ще следват драстични промени, които окончателно ще съсипят дясното пространство.

Според Дончева на изборите за Реформаторския блок преференциалното гласуване ще има голямо значение. Социалистката смята, че в обединението има "разнобой" сред водещите фигури.

"Ако се окаже, че има съсредоточаване на преференциите в други хора, дори преференциите да не достигнат, за да се пренареди листата, но са достатъчно много, това ще значи, че водачите са под въпрос", коментира Дончева.

Според лидера на "Движение 21" ако Реформаторите не успеят да реализират мандат, това ще означава провал за партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите".

"Впрочем, аз и сега мога да кажа, че при нея нещата са въпросителни заради миграцията на ключови фигури от нейната партия към формацията на Бареков. Тук не поставям под съмнение еврокачествата на Кунева", смята Татяна Дончева.

Социалистката коментира още, че резултатите на изборите ще са показателни за единството на Реформаторите - ако има голямо разделение с преференции, това, по думите й, ще е белег, че РБ не може да остане в настоящия си вид.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!