Днес избират и кмет на "Младост"

OFFNews 13 ноември 2016 в 08:14 2286 0

Днес балотаж има и в столичния квартал "Младост", в който живеят повече от 120 000 души. 

За поста районен кмет спорят две дами. Това са Мария Илиева от ГЕРБ и независимата Десислава Иванчева, която инициира протестите срещу застрояването на парковете и градинките в квартала. Иванчева е подкрепена и от партия "Нормална държава" на Георги Кадиев.

Иванчева е председател е на инициативния комитет "За Зелен Младост", събрал 12 000 подписа за местен референдум за спиране на строежите.

Тя няма диплома за висше образование, но е завършила семестриално "Публична администрация". Има опит в управлението като собственик на автобусна фирма, официален представител е и на италианска козметична компания, има склад и магазин за стоките й.

Мария Илиева от ГЕРБ е икономист по образование. Завършила е магистратури “Контрол и анализ на фирмената дейност” в Стопанската академия в Свищов и “Публично управление” в Лиеж, Белгия. Специализирала е “Контрол, оценка и одит на публичните разходи” в Националното училище по администрация във Франция. Има и правна специализация. Работила е 10 г. като одитор в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и Сметната палата. 

Владее английски, френски и руски. Работила е по социални проекти в район “Младост” и е част от кампанията, която събра средства за изграждане на първия православен храм в района. Основната критика срещу Илиева е, че не живее в "Младост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови