ДБГ искат ново преброяване на бюлетините в няколко града

OFFNews 27 октомври 2015 в 14:59 3210 0

Снимка БГНЕС

ДБГ настоява за ново преброяване на бюлетините в Смолян, Стара Загора, Бургас, Велинград и Белово, съобщиха от пресцентъра на движението.

От партията на вицепремиера Меглена Кунева искат да се преброи наново и вотът в софийските райони Овча Купел и Изгрев, както и в над 10 други софийски секции

Изпълнителният съвет на ДБГ днес е взел решение да бъде пуснато искане от Реформаторския блок до Централната избирателна комисия за ново преброяване на бюлетините във всички секции в столичните райони Изгрев и Овча Купел, на базата на сигнали, че има неправилно отчитане на гласовете.

От РБ ще пуснат още жалба за ново преброяване на бюлетините във Смолян, Велинград и Белово, заради съмнително големия брой недействителни бюлетини и поправки в протоколите.

Отделно реформаторите ще отправят искания до Общинските избирателни комисии в Стара Загора и Бургас за преброяване на преференциите, заради данни, че такива не са били броени в трите областни града.

РБ пуска  сигнали и искания за ново преброяване на преференциите в над 10 секции в столицата, за които също има основателни съмнения, че комисиите изобщо не са отчитали преференциалния вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови