Д21: Калфин и Каракачанов се плашат от дебат с Дончева

OFFNews 28 октомври 2016 в 15:43 3799 0

Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов са заявили, че ще бойкотират предизборния дебат по Нова тв, ако в него участва и кандидат-президентът Татяна Дончева. Това се казва в позиция, разпространена от щаба на кандидатпрезидентската двойка Татяна Дончева - Минчо Спасов.

"Новината, че Татяна Дончева няма да участва в дебатите по Нова телевизия на 1 ноември не е новина. Разликата между този случай и аналогичния отпреди седмица е в това, че БТВ се вкопчи в отчайващо формалния критерий за моментното класиране на кандидат-президентите, което уж поставяло Татяна Дончева извън групата на богоизбраните, а сега – че Нова телевизия е принудена да избира между собственото си програмно виждане и капризите на Калфин и Каракачанов.

Двамата господа заявили, че ще бойкотират предаването, ако участва Татяна Дончева. Нейната партия /коалиция/ не е парламентарно представена, аргументирали се предохранително. И добавили, за да задълбочат абсурдността на молодушния си ултиматум, че може да участва г-н Орешарски, защото го подкрепяло представеното в Народното събрание ДПС. Нищо, че връзката ДПС – Орешарски първо беше скрита, после – полуогласена, а в момента се обосновава мъчително и неубедително", се казва в прессъобщението.

Калфин и Каракачанов следват споделено избистрена визия за телевизионна полемика – без участието на хора, чието мнение би отнело от изкуствения им чар на големи управленеци и още по-големи партиоти, коментират от щаба на коалицията, издигнала Дончева и Спасов - "Движение 21 - НДСВ".

"Пласирайте наистина Орешарски, добавете като бонусен скеч Марешки, не забравяйте Митьо с пищова. Управленецът Калфин и монополният войвода Каракачанов ще се понадлъгват с двамата и ще чакат може би Митьо да гръмне. Ето тогава ще блесне неоспоримата добродетел на Калфин – да балансира и на Каракачанов - да не трепва при национални кризи", пишат още от "Движение 21 - НДСВ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови