Бареков зове да не се гласува за партии, по-малки от неговата

OFFNews 07 април 2014 в 14:01 8273 27

Николай Бареков

Снимка БГНЕС

„Моля хората, които са решили да гласуват за по-малки партии, да не се лъжат, защото техните гласове няма да бъдат броени срещу правителството.“

Това заяви лидерът на „България без цензура“ (ББЦ) Николай Бареков, след като регистрира в ЦИК коалицията с ВМРО-БНД, БЗС и Движение „Гергьовден“ за предстоящите евроизбори.

Според Бареков изборът за по-малки от ББЦ партии няма да доведе до реална промяна и няма да свали правителството. Към списъка с по-малките партии той зачисли АБВ и Реформаторския блок. Бившият журналист отправи апел към потенциалните избиратели на двете партии:

„Да не се притесняват да гласуват за „България без цензура“, а аз ще изпълня онова, което те искат – да свалят правителството. След това наесен, когато бариерата падне на 4%, те пак да си гласуват за своите партии. Сега гласувайте за нас, да падне кабинетът, а наесен ще си вкарат малките партии в парламента.“

Бившият журналист внесе в ЦИК документите за регистрацията за предстоящия евровот. Коалицията на „България без цензура“ е събрала 9999 подписа в подкрепа.

Във връзка с листата на партията си, Бареков коментира, че засега е сигурно само, че той ще е водач. Бившият журналист изтъкна, че коалицията не разполага с много средства за кампанията си, така че слоганът ще бъде измислен от членове на формацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!