Бабикян и Хаджигенов канят на изложба със снимки от протестите

Минеков организира митинг довечера за 1 година недоволство срещу Борисов и бившата власт

OFFNews 09 юли 2021 в 07:36 3113 0

Снимка Архив

Фотоизложба със снимки на петима фотографи от антиправителствените протести, започнали преди година, организират кандидатите за депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. 

Снимките на Тихомира Методиева – Тихич, Калоян Канев, Теодор Ангелов, Соломон (Мони) Франсес и Евгени Димитров, запечатали онези паметни 116 дни, показват някои от лицата и събитията, събудили гражданите, съобщават от Отровното трио. 

Те канят от 12 до 15 часа до фонтана пред Президенството, "където всеки ден искахме възстановяване на демокрацията,  законността и справедливостта в България". Часът и мястото не са случайни, уверяват Бабикян и Хаджигенов.

Каним всички, които участваха и които не участваха в протестите от лятото на 2020-та. Без партийни речи и без претенции, искаме да се съберем на същото място, за да са сигурни, че ако се наложи, можем да излезем отново, уверяват още те. 

Служебният министър на културата Велислав Минеков пък кани на митинг пред президентството от 19 часа по повод навършващата се годишнина от началото на антиправителствените протести през 2020 г. 

Той изпрати писмо-покана до медиите още на 30 юни, с което призова хората да отпразнуват заедно "съединението, което направи силата". 

Ето и пълният текст на писмото:

Здравейте, измина една година, откакто стартираха протестите ни срещу мафията, която си имаше държава. 116 дни, които събудиха гнева на българите във всяка точка на света. 12 месеца, в които неистовата ни мечта за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България. 

365 дни, в които продължаваше битката ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена от всички - от безработния, през завърналите се от чужбина успели и кадърни млади хора до президента на България. 

8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е само куха фраза, а реалността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци.

Нека се съберем на 9 юли от 19 часа пред Президентството, за да отпразнуваме съединението, което направи силата.

И да си припомним, че не трябва да губим нито секунда повече в компромиси – с държавата, с бъдещето и със съвестта си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови