Ангелкова: Приоритет на ГЕРБ е да има чиста питейна вода навсякъде

Последна промяна на 20 март 2017 в 20:31 979 3

В програмата на ГЕРБ има отделено място за всеки един сектор, засягащ икономическия живот на страната ни. Един от най-важните приоритети за нас е да има чиста питейна вода за хората във всяко едно населено място. За хората от Средногорието е важно да имат чиста питейна вода и добра транспортна инфраструктура, защото по този начин се привличат инвестиции. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на кръгла маса „Екология“ в София област.

Като свой личен приоритет пред жителите на Пирдоп тя посочи изготвянето на проект за рехабилитацията на „Златишкия проход“, което е важно не само за региона, но и за цяла България.

"За създаването на работни места е необходимо да привлечем инвеститори в малките населени места“, посочи Ангелкова.

По думите й, друг важен приоритет за ГЕРБ е образованието. Водачът на листата на ГЕРБ-София област бе категорична, че има необходимост от пряка връзка между бизнеса и образованието.

„Необходима е пряка връзка между бизнеса и учебните планове и програми, защото по този начин инвеститорите, които работят в региона ще имат достатъчно квалифицирани кадри“, посочи Ангелкова.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София Ивайло Петков и член на политическия кабинет на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева в правителството на Бойко Борисов представи основни приоритети в програмата на ГЕРБ в сектор „Околна среда“ . Той припомни, че по време на кабинета на Бойко Борисов са изпълнени мащабни инфраструктурни проекти, насочени към здравето на над 4 млн. граждани. Според него, в резултат на усилията и работата на Министерство на околната и среда и водите, са изградени 51 пречиствателни станции, а 12 са в процес на изпълнение.

„Изградени са също 19 регионални депа за отпадъци, които обслужват населението на 75 общини“, посочи Петков.

Той подчерта,че в правителството на Бойко Борисов в София област в сектор "Околна среда" са изпълнени 36 проекта на стойност близо 230 млн. лв.

"Изградени са 3 пречиствателни станции за отпадъчни води в Костинброд, Етрополе и Пирдоп, изградени са 2 нови регионални депа в Ботевград и Костенец, с обслужвано население 133 хил. души", допълни кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София.

Пред жителите на Пирдоп Николина Ангелкова и Ивайло Петков поеха ангажимент при следващ управленски мандат на ГЕРБ да иницират дискусия и предложение за законодателна промяна касаеща глобите, които се събират от замърсителите в населените места, както и една част от приходите, които се реализарат да останат в самата община.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1046

2

Kostadin Stoilov

20.03 2017 в 21:15

Ааа,гледам от няколко години цистерната на фабрика за "минерална" вода предела,отскача до Разлог за концентрат...Те после си я разреждат у Благоевград...

3041

1

neroni

20.03 2017 в 21:01

Лелеееее.
И защо чак сега се сещате за народа бе боклуци продажни?
Ще си строшите устата да обещавате.
Досега защо не го нашравихте всичко това, което се скъсвате да обещавате???

Или ви замирисва на затвор и бесилка ??

А ???