Ангелкова: Приоритет на ГЕРБ е да има чиста питейна вода навсякъде

Последна промяна на 20 март 2017 в 20:31 3410 3

В програмата на ГЕРБ има отделено място за всеки един сектор, засягащ икономическия живот на страната ни. Един от най-важните приоритети за нас е да има чиста питейна вода за хората във всяко едно населено място. За хората от Средногорието е важно да имат чиста питейна вода и добра транспортна инфраструктура, защото по този начин се привличат инвестиции. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на кръгла маса „Екология“ в София област.

Като свой личен приоритет пред жителите на Пирдоп тя посочи изготвянето на проект за рехабилитацията на „Златишкия проход“, което е важно не само за региона, но и за цяла България.

"За създаването на работни места е необходимо да привлечем инвеститори в малките населени места“, посочи Ангелкова.

По думите й, друг важен приоритет за ГЕРБ е образованието. Водачът на листата на ГЕРБ-София област бе категорична, че има необходимост от пряка връзка между бизнеса и образованието.

„Необходима е пряка връзка между бизнеса и учебните планове и програми, защото по този начин инвеститорите, които работят в региона ще имат достатъчно квалифицирани кадри“, посочи Ангелкова.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София Ивайло Петков и член на политическия кабинет на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева в правителството на Бойко Борисов представи основни приоритети в програмата на ГЕРБ в сектор „Околна среда“ . Той припомни, че по време на кабинета на Бойко Борисов са изпълнени мащабни инфраструктурни проекти, насочени към здравето на над 4 млн. граждани. Според него, в резултат на усилията и работата на Министерство на околната и среда и водите, са изградени 51 пречиствателни станции, а 12 са в процес на изпълнение.

„Изградени са също 19 регионални депа за отпадъци, които обслужват населението на 75 общини“, посочи Петков.

Той подчерта,че в правителството на Бойко Борисов в София област в сектор "Околна среда" са изпълнени 36 проекта на стойност близо 230 млн. лв.

"Изградени са 3 пречиствателни станции за отпадъчни води в Костинброд, Етрополе и Пирдоп, изградени са 2 нови регионални депа в Ботевград и Костенец, с обслужвано население 133 хил. души", допълни кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София.

Пред жителите на Пирдоп Николина Ангелкова и Ивайло Петков поеха ангажимент при следващ управленски мандат на ГЕРБ да иницират дискусия и предложение за законодателна промяна касаеща глобите, които се събират от замърсителите в населените места, както и една част от приходите, които се реализарат да останат в самата община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9046

2

Kostadin Stoilov

20.03 2017 в 21:15

Ааа,гледам от няколко години цистерната на фабрика за "минерална" вода предела,отскача до Разлог за концентрат...Те после си я разреждат у Благоевград...