Анализ на ПП Глас Народен показва новата стратегия на ''големите'' партии

OFFNews 03 юни 2024 в 19:46 1523 1

Какво показва предизборната кампания досега

Снимка Глас Народен

Анализ на ПП Глас Народен показва новата стратегия на ''големите'' партии

За изборите на 9 юни "големите" партии излизат с нова стратегия, а „малките" партии ще имат непосилната задача да защитят гласовете си. Това отбелязват от ПП Глас Народен в анализ на предизборната кампания до този момент.

Ето пълния текст на анализа:

На тези избори наблюдаваме нова стратегия за водене на политическа кампания от ГЕРБ, която е поначало присъща на ДПС: подготовка за избори, но без силна кампания по места с митинги и концерти, без плакати и бордове, отделни кандидати се рекламират в социални мрежи и YouTube, вяла медийна натрапчивост. Това води до извода, че под повърхността на това небрежно отношение се вихри организационна работа: 10-ници, 100-ници, 1000-ци...

Проста, но ефективна схема, ползвана от ДПС през годините. Корпоративен и административен вот и т.н. Знание преди изборния ден за броя на гласовете във всяка избирателна секция.

Напълно в противовес с кампанията на ПП-ДБ, които карат по старому - срещи със симпатизанти, билбордове, медийна натрапчивост и силна интернет кампания...

Има една поговорка... а ако я няма, вече я има: Когато някой пада, не стой до него, защото може и теб да завлече.

ГЕРБ оставят ПП-ДБ в изолация, да се бият с въздуха, без да влизат в преки дискусии и спорове, защото това само би вдигнало резултата на ПП-ДБ.

От друга страна, когато предизборните кампаниите минат тихо и изборите не възбуждат народа, ще гласуват по-малко избиратели, а това означава по-голям процент за първата партия, която без съмнение ще е ГЕРБ.

Въпросът е дали силите на ГЕРБ и ДПС ще стигнат за правителство и кой може да е третата, дори четвърта "слаба брънка" за нова сглобка.

Дали подопечните на ДПС ИТН или подопечните на ГЕРБ Синя България ще бъдат пуснати над бариерата от 4%? Дали Възраждане или БСП ще се "жертват за общото благо"? Или служебно правителство до следващите избори в края на годината, след вота в Щатите, когато ДБ ще се разделят с ПП и тази формация ще приключи?

Какъвто и сценарий да следва, както винаги, българските избиратели ще получат това, което заслужават, а негласуващите - още повече.

На този красив политически фон и в тази безжалостна изборна битка "малките" партии като Глас Народен, които не са политически протежета на "големи" такива, ще имаме непосилната задача да защитим гласовете си.

Каквото и да се обяви като изборни резултати, да не спрем усилия, а да ги увеличим в търсене на читави съюзници и съмишленици, различни от политически протежета, имащи ум и сили, да се борят за местен или национален интерес и да се готвим за успех на следващите избори!

Парламентарни избори 9 юни 2024

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    300

    1

    демотиватор

    04.06 2024 в 11:00

    "Какъвто и сценарий да следва, както винаги, българските избиратели ще получат това, което заслужават, а негласуващите - още повече."

    Съгласен! (ジ) (ジ)