Няма как да се прогнозира дали РБ, ББЦ и АБВ влизат в Европарламента

OFFNews 20 май 2014 в 18:45 2088 18

Аз лично очаквам достатъчно убедително представяне на двете управляващи партии. БСП плюс ДПС ще бъдат решително над постижението на сегашната парламентарна опозиция - ГЕРБ, заяви пред агенция "Фокус" социологът Живко Георгиев.

Очаквам, че някои от новите политически проекти все пак ще покажат, че имат място под слънцето и ще се представят добре. Не мога все още да кажа кои от тях. Резултатите, които получаваме, не са в състояние категорично да решат проблема с долната граница - кой ще я прескочи. Знаем, бариерата е близо 6%. Не можем да кажем кои и колко политически партии ще я прескочат. Може би в деня на изборите, когато всички ние правим екзит пол, няма да сме в състояние да го кажем и ще трябва да чакаме крайните резултати от преброяването, отбелязва Георгиев.

Управляващите във всички случаи ще имат поне 10% повече от реалните гласове, отколкото има ГЕРБ – управляващите знаем кои са, БСП и ДПС. И това е. Г-н Бареков със своята политическа формация по всяка вероятност ще има поне един евродепутат, прогнозира социологът.

Но своите шансове имат и Реформаторски блок, и АБВ. Доста повече ще е нужно на „Атака” и НФСБ – пълна мобилизация в последния момент, за да се доближат до бариерата, допълни Живко Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews