40 души на протест на "Капитан Андреево", границата не е блокирана

OFFNews 25 март 2017 в 13:21 3136 3

Около 40 души протестират на граничен пункт "Капитан Андреево". Блокада на границата обаче няма и движението на автомобилите продължава спокойно. 

Протестът с идеята за блокада на границата беше продиктуван от желанието да се спрат изборните автобуси, влизащи в страната от Турция. 

Очаква се по-късно протестиращите да опитат отново да блокират границата, съобщи bTV.

Демонстрантите обявиха, че през нощта в страната ни са влезли около 50 автобуса. Не е ясно обаче дали те са пътували към България, тъй като в момента има много румънски туристи, които се прибират от почивка в Турция. 

Няма блокада и напрежение на граничния пункт край Малко Търново и при Лесово.

При Малко Търново полиция и жандармерия охраняват около 40 души, които са прекарали нощта в импровизиран лагер край пътя, на около километър от пункта.

Движението е слабо и никой не пречи на малкото коли да пътуват от и за Турция, а автобуси не са преминавали от снощи.

На „Лесово” е спокойно. Преминаването на граничния пункт е свободно за всички превозни средства, като протестиращите са се оттеглили вчера.

След петчасова блокада жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя снощи. На пункта "Малко Търново" също имаше сблъсък между полицаи и протестиращи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

25.03 2017 в 22:22

След като според българските закони се позволява регистрация на турски партии и изселниците имат право на двойно гражданство - блокадата на границата от патрЕотите бе абсолютно безразсъдство, което можеше да доведе до тежки катаклизми.Да беха променили Конституцията.
Слава Богу министърът на МВР си свърши добре работата!