5 интересни факта за Волжка България (видео)

ОFFNews 10 април 2017 в 12:12 7492 4

В деветия епизод на историческата поредица "Минало в минути" Мирела ни разказва за Волжка България, основана от втория син на Кубрат – Котраг.

Къде се намира тя, колко време съществува и каква е нейната съдба - вижте в следващото видео:

Всички епизоди от поредицата "Минало в минути" може да гледате тук.

„Минало в минути“ е поредният интересен проект на сдружение „Българска история“, в който водещата Мирела ще представя любопитни факти от родния летопис в кратки видео-клипове.

Основна задача на организацията е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на два уебсайта, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало, издаване на книги с историческа тематика, а от март 2016 г. и едноименно списание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

10.04 2017 в 14:04

Свободни съчинения, нищо от това което сте казали не е потвърдено от повече от три независими източника, да не говорим пък за източник който да е писан в тази епоха . Самия Аспарух е толкова бегло отбелязан в историческите анали, единствено в Арменския хронограф, който си е спорен източник, и още по спорния "Именникът на българските ханове" като Исперих ,и да говорим със сигурност, че е бил син на Кубрат, и че е имал братя е смехотворно от историческа гледна точка.
По този начин не помагате на децата да се учат да мислят, а им давате прецизно смляна попара от спекулации в които обикновено няма почти нищо вярно.......