United Group обяви създаването на нов мултинационален отдел

OFFNews 28 април 2021 в 16:27 1664 0

Днес United Group, водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, обяви, че създава нов бизнес отдел, който ще координира дейности в телекомуникационната търговия на едро.

Отделът обхваща цялата United Group, която има намерението да се превърне в лидер на пазара за търговия на едро в региона. Новият бизнес, наречен UGI Wholesale, е базиран в Гърция и ще консолидира всички дейности в един отдел, обхващащ услуги за високоскоростен пренос на данни, роуминг и мобилни услуги и търговия на едро за гласови услуги. Създаването на UGI Wholesale е важна и логична стъпка в стратегията на United Group. Компанията е добре позиционирана, за да се превърне във водещ играч на регионалния пазар на едро в телекомуникациите. Оптичната мрежа на United Group обхваща хиляди километри. Компанията има достъп до пазар от над 40 милиона души, разполага с центрове за данни, а пазарите ѝ в Гърция и България са разположени на главния маршрут за пренос на данни между Западна Европа, Близкия Изток и Средиземноморието.

„Ние сме единственият независим доставчик с такова позициониране в региона. Като компания сме известни с предоставянето на услуги от най-високо качество за частни и бизнес клиенти. Сега се развиваме и в търговията на едро, за да постигнем същите отлични резултати,“ каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

„United Group е естествен партньор за всеки един голям международен телекомуникационен или ОТТ оператор, който има нужда от пренос на данни от основните телекомуникационни центрове в Европа към региона, Турция или Близкия изток. Това включва всичко – от основни нужди до голямо разнообразие от услуги за корпоративния сегмент,“ добави тя.

United Group вярва, че един силен регионален играч ще бъде атрактивен, като предлага на партньорите единно звено за всички телекомуникационни активи на UGI седно-единствено споразумение, отлични качество и гъвкавост на услугите, с един оперативен център, проследяващ услугите от край до край. United Group назначи Паоло Фичини (Paolo Ficini) за главен изпълнителен директор на новия бизнес. Фичини се присъединява към United Group от Telecom Italia Sparkle, част от Telecom Italia Group, където през последните 8 години е заемал различни позиции, включително и изпълнителен директор на филиали както в Гърция, така и в Турция. Телекомуникационната мрежа на United Group се простира в цяла Европа, обхващайки Нидерландия, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна, Сърбия, България, Черна гора и Гърция. Оперираща както в телекомуникационния, така и медийния сектор, платформата на United Group обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа. Компанията извършва дейност в осем държави и има приблизително 11 милиона потребители и 12 500 служители.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови