Уиз ер намалява полетите до Тел Авив заради коронавируса

OFFNews Последна промяна на 01 март 2020 в 13:57 1273 0

Най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, Уиз ер, обяви днес, че поради намаляващото търсене на полети до Израел, причинено от избухването на вируса COVID-19, ще промени своя полетен график до страната.

Това ще доведе до намаляне на честотата на изпълнение и отмяна на значителен брой полети до Тел Авив между 11 март и 2 април 2020 г.

Пътниците с резервации, засегнати от промяната, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата, но не по-рано от 14 дни след първоначалната дата на полета.

Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил.

Полетите от София до столицата на Израел намаляват от 7 на 5 за целия период между 11 март и 2 април 2020 г., а тези от Варна до Тел Авив няма да се извършват в периода от 11 март до 25 март, а от 25 март до 2 април ще са два вместо обичайните 3 за седмицата.