ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ Свети Никола с престижна международна награда

British Safety Council отличи двете централи за усилията им да запазят здравето на своите служители по време на пандемията с COVID-19 през 2020 г.

OFFNews 30 март 2021 в 11:15 2305 0

Най-модерната въглищна централа в България ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият вятърен парк в страната „Свети Никола“ спечелиха най-високото отличие на Международните награди за безопасност 2021 (International Safety Awards 2021).

Те се връчват от високо уважавания Британски съвет за безопасност (British Safety Council) и са най-престижните отличия за безопасност и здраве. Тази награда идва броени дни след като ТЕЦ AES Гълъбово спечели и голямата награда в националния конкурс „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“ за 2020 г. заради внедрените в централата добри практики срещу COVID-19 през миналата година.

ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ „Свети Никола“ получиха наградата в категорията „Отличие“ за усилията да запазят здравето и да гарантират безопасността на своите служители в условията на пандемия през 2020 г. Наградите International Safety Awards се присъждат от 1957 г. насам на компании и организации, които показват ангажимент към професионалната безопасност, здраве и благополучие.

„За нас това отличие е признание за целенасочените и постоянни усилия на AES България, и в частност на двете ни централи ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ „Свети Никола“, да гарантира здравето и безопасността на своите служители. В AES ние поставяме безопасността на първо място всяка минута, всеки ден – за нашите служители, партньори и общности. Доказахме го отново и през изминалата една година в условията на пандемия от COVID-19, през която предприехме всички необходими мерки за опазване здравето на служителите и за гарантиране непрекъсваемостта на енергийните доставки“, коментира президентът на AES България Оливие Маркет.

След началото на пандемията от коронавирус AES България предприе редица мерки, за да намали рисковете за здравето на своите служители. Достъпът на външни лица до централата се провеждаше при строги мерки, а на площадката на ТЕЦ AES Гълъбово бе изградено „градче на енергетика“ с помещения за временно настаняване в случай на задълбочаване на кризата.

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови