Строителни фирми оставиха без ток хиляди столичани в няколко квартала

При маневра шофьор на камион скъса проводници и счупи бетонни стълбове в кв. Бъкстон

OFFNews 23 април 2020 в 17:43 4394 0

Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в няколко столични квартала днес в обедните часове, съобщиха от енергото.

В резултат на несъобразените изкопни дейности бяха скъсани три кабела 20 kV на дружеството, а засегнати останаха кварталите Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Кръстова вада, Манастирски ливади и Симеоново. 

ЧЕЗ Разпределение захрани алтернативно клиентите в столичните квартали и работи по отстраняване на нанесените по кабелите щети.

Засегнати от два инцидента остават клиенти на дружеството в кв. Киноцентър, което не позволява осигуряването на електроенергия по алтернативен път за района. Електрозахранването в квартала ще бъде възстановено незабавно, след отстраняване на повредата по един от двата засегнати кабела. ЧЕЗ Разпределение се ангажира това да стане по най-бързия възможен начин.

Междувременно, през днешния ден, при изпълняване на маневри, шофьор на камион скъса проводници от мрежа ниско напрежение и счупи два бетонни стълба на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал Бъкстон. Без електрозахранване останаха няколко улици в квартала. Екипи на дружеството вече подменят стълбовете с нови и работят усилено за бързото възстановяване на електрозахранването в района.

Компанията призовава строителните фирми да бъдат стриктни и да съгласуват своите намерения с дружеството, за да не се нарушава допълнително спокойствието на хората, които работят и учат от вкъщи в условията на извънредно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови