Собствениците на "Градус" и Петър Дудоленски купуват "Пикадили"

Александра Маркарян 28 март 2014 в 15:56 26743 1

Новоучреденото дружество "АП Март" купува веригата супермаркети "Пикадили" от белгийския му собственик Delhaize Group, който обяви през февруари, че се изтегля от България.

Съобщение за предстоящата концентрация постъпи днес в Комисията за защита на конкуренцията.

Регистрираното на 13 март 2014 г. "АП Март" е собственост на Ангел Иванов Ангелов и Петър Цветанов Дудоленски.

32-годишният Ангел Ангелов е син на Иван Ангелов, съсобственик с брат си Лука на старозагорския производител на пилешко месо "Градус", производителя на олио "Бисер олива" (в чиято управа е Ангел Ангелов). Ангелови имат и бизнес в зърнопроизводството, винарна, инвестират в частна клиника и търговски център в Бургас.

Петър Дудоленски е участвал в реализацията и управлението на Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse. Той е в Борда на директорите на "Синема сити молс" АД, управлява "Сити клиник фармаси" заедно с дългогодишния финансов и административен директор на кардиологичната болница "Света Екатерина" и на Националния център по сърдечно-съдови заболявания Андрей Марков и с Илиан Григоров.

В Борда на директорите на "АП Март" влиза още Ричард Уилям Макдоналд (Великобритания), който е още в управата на "Бургас плаза", рекламна агенция "Акцент Адвъртайзинг", "Лендмарк холдинг", "Айсберг Банско", "Монт вю София", "Премиер фор".

"Пикадили" има 54 магазина в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Пловдив, Габрово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови