Собственикът на болница 'Софиямед' купи ИПК 'Родина'

OFFNews 17 юли 2018 в 11:33 11163 0

Снимка БГНЕС

ИПК "Родина"

Недостроеният издателски комплекс ИПК "Родина" на бул. "Цариградско шосе" има нов собственик. Това е "Изток плаза" на д-р Михаил Тиков - притежател и верига болници в страната, сред които и "Софиямед", съобщава в. "Капитал".

Собствеността е придобита след два търга, обявени от частен съдебен изпълнител - за високата сграда и за бившия издателски комплекс с печатница, който се намира непосредствено зад нея. Общата площ е 56 декара.

Цената е малко над 40 млн. лева, допълва изданието.

"Изток плаза" е собственост на "Булфарма" и "Диагностично-консултативен център Софиямед". Чрез регистрираната в Пазарджик "Булфарма" Тиков е собственик на най-голямата като приходи верига болници в София ("Софиямед"), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Семейството му има и хотели в Пазарджик, Батак и София.

Продажбата ИПК "Родина" бе по искане на синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) заради неизплатени дългове на собственика на имотите. Това са "Издателско-полиграфически комплекс Родина" и дъщерното му "Родина тауър", които се контролират от депутата от ДПС Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева.

Пред "Капитал" новият собственик Михаил Тиков казва, че сделката ще бъде финансирана с банков кредит. Той не обявява плановете си за имота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови