Шефът на КАТ оглави ДАИ

OFFNews 17 август 2018 в 11:01 8315 0

Министър-председателят Бойко Борисов одобри предложението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски за изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“ да бъде назначен Бойко Рановски.

Досега длъжността се заемаше от Красимир Сребров, който почина след дълго боледуване.

Комисар Бойко Рановски е завършил ВВИСУ „Любен Каравелов“ в София. От 1996 г. до 1999 г. е офицер в Българската армия. От август 1999 г. започва работа в Министерството на вътрешните работи, като районен инспектор в 3-то Районно управление към СДВР.

От 2003 г. е назначен в сектор „Териториално обслужване“ в отдел „Охранителна полиция“ – СДВР. От 1 март 2005 г. е служител в Пътна полиция. От март 2015 г. е началник на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ – МВР.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е едно от държавните ведомства, за които има огромни съмнения за ширеща се корупция по време на управлението на ГЕРБ. Двамата предишни директори на ДАИ бяха отстранявани след полицейски акции, а преди година 12 от общо 14 изпитващи за шофьорски изпити в София бяха арестувани. Всички те обаче бяха оставени на работа, а единственият отстранен бе шефът им Кънчо Димитров, който подаде сигнал за схемите.

Заради корупцията в ДАИ гладува и дисидента Николай Колев - Босия, който вече е в крайно лошо здравословно състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови