Нови началници във фонд „Земеделие“

OFFNews 07 ноември 2013 в 21:16 4619 0

Държавен Фонд
Държавен Фонд "Земеделие"

 

Ново ръководство на държавен фонд „Земеделие“ назначи днес на извънредно заседание управителният съвет на фонда, съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и храните.

Юристът Мирослав Николов е новият изпълнителен директор на ДФЗ. Той е бил юрисконсулт във фонда преди години, работил е по програма САПАРД и Програмата за развитие на селските райони, а по-късно е бил главен юрисконсулт на ДФЗ. През 2010 г. е оглавявал отдела за обществени поръчки, а от средата на 2011 г. е бил главен секретар на агенцията по рибарство.

За негови заместници в земеделската разплащателна агенция бяха назначени финансистът Младен Тимчев – бивш зам.-кмет на община Сандански, икономистът Николай Дачев – по-рано мениджър в ДСК, ДЗИ и печатницата на БНБ, статистикът Виолета Александрова - досега зам.-изпълнителен директор на рибарската агенция и Атидже Алиева – Вели. За Алиева пресцентърът на агроминистерството обяви, че е завършила Софийския университет, но специалността й не се споменава. От 2007 г. досега тя е оглавявала няколко отдела във фонд „Земеделие“.

Само преди 2 седмици министърът на земеделието Димитър Греков обяви, че временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на фонда Васил Грудев (след уволнението на Румен Порожанов) остава титуляр на поста заради добрата си работа. Седмица по-късно обаче след драматично заседание с животновъдите за неизплатени евросубсидии Грудев и двамата му заместници подадоха оставки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови