Nissan затваря завод заради коронавируса

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2020 в 15:26 1864 0

Автомобилният производител Nissan е поредният, който затваря временно един от заводите си, защото не може да достави необходимите му части от Китай заради коронавируса.

Компанията ще спре за два дни производството си в завод в Япония, който произвежда моделите Serena и X-Trail.

Световният автомобилен производител е изправен пред проблеми, с каквито се сблъскват повечето му конкуренти в сектора, които спират производства заради смъртоносния вирус.

Hyundai например временно затвори предприятия в Южна Корея миналата седмица заради недостиг на части, които се произвеждат в Китай.

Всъщност повечето големи производители на автомобили се борят с намаляващите доставки, защото китайските им производители остават затворени.

Китай е ключов за производството на автомобилни части, а голяма част от него е съсредоточена в провинция Хубей, в чийто град Ухан избухна заразата от коронавируса.

Миналата седмица Fiat Chrysler обяви, че обмисля да спре временно производството в един от европейските си заводи заради затруднения с доставките на части от Китай.

Много китайски фабрики трябва да подновят работа в понеделник след удължената почивка за Китайската нова година вследствие на вируса, но други ще останат затворени по решение на местните власти и поради липса на работници. Очаква се Nissan да поднови работата си  в Китай на 17 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови