Незаконно назначен стана шеф на ДАИ

OFFNews 06 февруари 2018 в 15:27 14167 0

Ивайло Манолов е новият главен директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция", научи OFFNews.

Информацията се потвърждава от списъка с контактите на интернет страницата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", въпреки че не е официално обявявана.

Името на Манолов е известно от няколко стари скандала.

В края на 2013 година тогавашният министър на транспорта Данаил Папазов обяви, че ще уволни всички 27 регионални директори в страната заради съмнения за продажбата на шофьорски книжки.  Сред освободените през декември същата година бе и Манолов, който по това време бе шеф на звеното в София. Именно той отговаряше за 19-те изпитващи в столицата, които по това време бяха хванати да маркират листовки на теоретични изпити на кандидат-шофьори. 

Формалният повод за отстраняването на Манолов тогава бе промяна в устройствения правилник и съкращаване на длъжността. Скоро след това обаче е бил върнат на работа и то на по-висока длъжност - държавен инспектор.

В доклад на Инспектората на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с входящ номер РД - 08 - 480 от 27 октомври 2014 г. изрично е констатирано, че това преназначаване е било незаконосъобразно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!