НАП спря над 600 сайта за онлайн залагания без лиценз

OFFNews 17 януари 2024 в 14:54 3470 2

Снимка Pixabay

НАП спря над 600 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщават от Агенцията.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него следва да преустановят дейността си до 3 дни.

НАП сезира съда, в случай че след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната. 

Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни. 

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд са публикувани в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта. В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл [email protected]. В него е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик.

Повече информация за рисковете, които крият незаконните сайтове, може да бъде намерена в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на НАП и в YouTube канала на Агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки